perjantai 25. marraskuuta 2016

"Hiljaisuus, kamerat käy!" Joulukalenterikuvauksia

Tiistai oli kuvauspäivä.

Tallensimme pieniä hetkiä näytelmiemme henkilöiden elämästä ja jouluvalmisteluista.  Julkaisemme ne ensi kuussa joulukalenterin muodossa.

Tuo joulukalenteriajatus virisi jo viime vuonna, mutta tänä vuonna meillä oli aikaa myös toteuttaa se. Sovimme, että yksi päivä varataan kuvauksia varten ja kuvataan niin paljon, että saadaan suurin osa purkkiin. Onneksi tyttäreni suostui kuvausassistentiksi ja luottonäyttelijämme Sari tuli tekemään muutaman luukun myös.  Sari on esiintynyt näytelmissämme Kylmä tytär ja Urheiluhullu.

Osa noista joulutarinoistamme on tarkasti käsikirjoitettuja, osa mennään improvisoiden.
Uskallanpa väittää, että katsoja ei tiedä, mitkä luukut ovat käsikirjoitettuja mitkä improttuja.

Tiistaiaamuna Suvi tuli meille videokameran ja tarpeistolaukun kanssa. (Mieheni pakeni paikalta, koska arvasi,että huushollissa ei tänään tulisi olemaan minkäänlaista rauhaa)

Kun alettiin järjestää kuvauspaikkoja, niin kylläpä tuo 84 m2:n asuntokin rupesi tuntumaan ahtaalta.
Ensin lavastettiin työhuoneeseen Kemppaisen pesula. Siihen tarvittiin räsymattoja valkoista seinää peittämään sekä kirpparilta ostamani kulunut tuoli, jota en ole vielä ehtinyt kunnostaa.
Rajaukset piti tehdä tiukoiksi, ettei mitään asiaankuulumatonta näkyisi videolla.

Kemppaisen pesulan naiset kesällä 2015. Kuva: Vilja Pylsy

Olohuoneemme nojatuolit ja pöytä sopivat vaivattomaksi roolihenkilöiden keskustelunurkaksi, mutta Urheiluhullu-näytelmästä tuttua kuntosalia varten piti taulut ottaa pois seiniltä ja työntää sohva käytävälle. Ja sitten  taas  sohva siirtää vanhalle paikalleen, että käytävälle saatiin Kylmä tytär -näytelmän taukotila.
Edessä "kuntosalia", takana "pesula".


Keittiö toimitti työhuoneen kahvihuoneen virkaa ja välillä Beritin keittiötä ja välillä taas Ritan keittiötä. Muutosta haettiin pöytäliinoilla ja muulla rekvisiitalla.

Kuvauspäivä oli rankka, mutta välillä kyllä naurettiinkin.
Suvi kuvaa ja hänen kädenjälkensä näkyy myös editoinnissa. 


 Joulukalenteri on meille tapa puhaltaa vielä kerran henki rakkaiksi käyneisiin roolihenkilöihimme. Samalla joulukalenteri on myös ISO KIITOS ja HYVÄN JOULUN TOIVOTUS asiakkaillemme!

 Hyvää joulun odotusta....ensimmäisen luukun saa avata vasta joulukuun 1.päivä.

Reija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti