tiistai 13. kesäkuuta 2017

Kesä ja leiri - KESÄLEIRI

Kesä on saapunut Suomeen. Tai no, ulos kun katsoo, ei ehkä erota kesää syksystä. Mutta kun pitää mielen kirkkaana, eiköhän se kesäsää seuraa perästä.


Juhannusviikolla, 19.-22.6.2017 klo 10-15 Hämeenkyrön Kyrölässä pyörähtää käyntiin lasten teatterileiri. Paikka on kaunis. Vanha puutalo, paljon pihaa ja ranta. Lapsille on luvassa vaikka mitä kivaa neljän kesäpäivän ajan. Tässä ensimmäisen leiripäivän ohjelma:

Klo 10 Leiri alkaa
Klo 10 Leirin ohjaajien esittely ja lasten nimikierros sekä mahdollinen ryhmäjako
Klo 10:30 Draamaharjoituksia ja improvisointia
Klo 11:30 Ruokailu
Klo 12:30 Pihaleikkejä (säävaraus)
Klo 13:15 ”Hei, me tehdään käsinukkeja!”
Klo 14:00 Välipala
Klo 15:00 Leiripäivä päättyy

Seuraavien päivien aikana lapset saavat tehdä itse omia pieniä näytelmiään itse tekemillään käsinukeilla, näytellä myös ihan itsenään, puvustaa, lavastaa, improvisoida ja tietenkin leikkiä.

Leirille on tekemättä vielä muutamia hankintoja, mutta paljon hyötyä on myös kierrätysmateriaaleista. Hyödynnämme vanhat sukkaparit, tai parittomat sukat, on nappeja, lankaa ja kankaiden paloja. Näistä syntyy käsinukkemme. Sitten teemme vanhoista sanomalehdistä puvustusta. Muotoillaan hattuja, viittoja, laukkuja. Ja nämä voi maalatakin ja tuunata kankailla ja muilla materiaaleilla. Vain luovuus on rajana. Lavastuksiin käytämme edellisen näytelmämme, GRIMM-kun sadut heräävät eloon kangaslavastuksia.

Lähetämme jokaiselle lapselle teatterileirikirjeen, jossa kerromme leirin sisällöstä tarkemmin. Tässä lempikohtani kirjeestä:

Teatterileirin tarkoitus on kannustaa lasta olemaan rohkea oma itsensä myös esiintymistilanteessa ja löytämään teatteri innostavana harrastuksena. Leirillä ei pakoteta ketään tekemään mitään mitä ei itse halua, vaikkakin moni ensin pelottavalta tuntuva harjoitus saattaakin näyttäytyä kiinnostavana, kun on sitä ensin hetken seurannut.

Uskon, että lasten teatterileiristä tulee jälleen mahtava kokemus niin lapsille kuin meillekin.

 Iloista tiistaita ystävät!

-Suvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti