maanantai 26. kesäkuuta 2017

Luonto - hiljaisuuden musiikkia

Musiikki. 

Ääntä.

Sekamelskaa.

Ärsykkeitä.

Jos menisitkin luontoon?
Laittaisit silmät kiinni ja nauttisit äänistä, joita luonto meille antaa. 


Itse saan luonnosta ja luonnon tarjoamista äänistä lisää latausta omiin akkuihini. Toisinaan ihmisen tekemä musiikki on paikallaan, mutta toisinaan kaipaa hiljaisuutta. Ja kun irtautuu tehdyn musiikin ja äänien maailmasta, pääsee osalliseksi luonnon omien äänien maailmaa.


Lintujen laulu, veden solina, tuulen humina, raikas ilma. Luonto rauhoittaa mieltä. Ja toisaalta saa ajatukset selkenemään ja virtaamaan. Ja vaikka menisikin luontoon nauttimaan hiljaisuudesta, yhtäkkiä huomaakin, että on äänien keskellä.

Tässä yksi päivä, kun kuljin lintujen äänien keskellä, aloin pohtimaan, miten jokainen eri lintulaji on saanut oman laulunsa. Ehkä jokaiselle linnulle ominainen laulu on syntynyt jostain tarpeesta. Mutta jos sen ajattelisikin niin, että jokainen lintulaji olisi saanut valita laulunsa itse. Olisi outoa ajatella, jos itse joutuisi valitsemaan itselleen laulun, jota laulaa koko ajan. Koko ajan sitä samaa laulua. Ja sillä tavalla tunnistaisi toisen saman lajin edustajan. Minkä laulun sinä valitsisit?Luonnon äänipankkia ja sen rauhoittavaa vaikutusta voisi hyödyntää yhä enemmän. Toisaalta, ainakin itselleni luonto on niin rakas asia, että sitä ei tohtisi tuotteistaa tai tehdä siitä bisnestä. Ehkä siinä luonnon taika onkin; se kuuluu kaikille. 

Jos tahdot, voisit kokeilla seuraavaa tehtävää, kun seuraavan kerran menet luontoon:

Kun olet päässyt kauas autojen äänistä ja muista äänistä ja olet luonnon keskellä, sulje silmäsi. Seiso paikoillasi ja vain kuuntele. Mitä kuulet? Mitä kauemmin olet ja kuuntelet, sitä enemmän alat kuulla. Pyri tyhjentämään pääsi turhista ajatuksista ja ota vastaan, mitä luonto sinulle antaa. Kun palaat takaisin arkeesi, havannoi, miltä sinusta tuntuu. Onko rauhallisempi olo, onko levollinen olo. Toiko luonnon kuuntelu uusia ajatuksia mieleen vai aiheuttiko se joitain muita tunteita?
Olisi kiva kuulla, mitä luonto merkitsee sinulle.

Rauhallista tiistaita ystävät!

-Suvi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti